Pakistaans schoolboek: Christenen doden is oké

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Pakistaanse schoolboeken wordt het doden van Christenen een "nastrevenswaardig doel" genoemd dat leden van deze minderheid helpt om het martelaarschap...
20131021_pakistan01

In Pakistaanse schoolboeken wordt het doden van Christenen een "nastrevenswaardig doel" genoemd dat leden van deze minderheid helpt om het martelaarschap omwille van het geloof te verwerven.

Dat meldt AsiaNews op basis van een rapport van het Middle-East Media Research Institute (MEMRI) .

Volgens het onderzoek worden de boeken in de meeste openbare basisscholen gebruikt. Zelfs Christelijke kinderen en die van andere minderheden worden gedwongen deze teksten te leren.

De omstreden onderwijscurricula kwamen voor het eerst aan het licht in 2011, toen de overheid besloot om het Islamitisch onderwijs meer gewicht te geven. In een jaar tijd werden verscheidene studies gepubliceerd waaruit bleek dat duizenden niet-Islamitische studenten verplicht zijn om de Islam en de elementen van de Islamitische godsdienst te bestuderen.

In 2012 publiceerde de katholieke Commissie voor Rechtvaardigheid en Vrede een rapport waarin scherpe kritiek wordt geuit op een wet in de provincie Punjab die studie van de Koran verplicht stelt.

In het MEMRI-rapport wordt een lange lijst voorbeelden genoemd waarin niet alleen Christenen en Joden, maar vooral ook Hindoes als te bestrijden bevolkingsgroep worden genoemd. Kinderen wordt geleerd naar de Jihad, de Heilige Oorlog te verlangen.

Bron: AsiaNews/MEMRI, foto: DFID