Pakistaans christelijk gezin na 30 jaar vrij

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een Christelijke Pakistaanse familie van 26 personen, onder wie vrouwen en kinderen, is erin geslaagd zijn vrijheid terug te winnen na 30 jaar gedwongen te hebben gewerkt op een boerderij van een rijke islamitische...
20110819pakistan01

Een Christelijke Pakistaanse familie van 26 personen, onder wie vrouwen en kinderen, is erin geslaagd zijn vrijheid terug te winnen na 30 jaar gedwongen te hebben gewerkt op een boerderij van een rijke Islamitische landeigenaar in de provincie Punjab.

De familieleden konden ontkomen aan de slavernij dankzij de interventie van de leiding van het Bisdom Bahawalpur, dat een rechtszaak aanspande en won. Intussen echter gaat de ontvoering van Christelijke meisjes in Pakistan door. Zij worden gedwongen zich tot de islam te bekeren en met een islamitische man te trouwen.

Lening

In het geval van de Pakistaanse familie is de oorzaak een lening, die Zulfiquar Masih ongeveer dertig jaar geleden afsloot om geld te hebben voor het huwelijk van zijn dochter. Het rentepercentage schoot omhoog tot 500 procent, waardoor het onmogelijk was de schuld af te lossen. Om die reden werd het hele gezin met geweld in een particuliere cel opgesloten en gedwongen te werken voor Basharat Ali Gulo, een Islamitische boer en bedrijfseigenaar.

Gewonnen rechtszaak

Na drie decennia slaagde het gezin er met behulp van het Bisdom Bahawalpur in zichzelf te bevrijden. Namens het Bisdom spande priester Samuel Rafael bij het Hooggerechtshof een zaak aan tegen Basharat Ali. De rechters bevolen in hun uitspraak de vrijlating van het gezin. (bron: AsiaNews)