Pakistaans bisdom eist verklaring inzake de dood van een Katholieke gevangene

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Aartsbisdom Karachi wil helderheid van gevangenis- ambtenaren over de doodsoorzaak van Qamar David. Deze Katholieke man overleed onlangs onder curieuze omstandigheden in zijn cel. Vanwege vermeende godslastering zat hij daar een levenslange gevangenis
20111803_Pakistan01

Het Aartsbisdom Karachi wil helderheid van gevangenisambtenaren over de doodsoorzaak van Qamar David. Deze Katholieke man overleed onlangs onder curieuze omstandigheden in zijn cel. Vanwege vermeende godslastering zat hij daar een levenslange gevangenisstraf uit.

Mishandeld

Pater Mario Rodriguez, in Pakistan directeur van de Pauselijke Missiewerken, zegt, "gezien het feit dat Qamar werd beschuldigd van godslastering is hij enorm mishandeld". Er zijn dan ook bedenkingen over het communiqué dat is afgegeven, "de "officiële" verklaring dat hij overleden zou zijn aan een hartaanval is niet overtuigend".

Achtergehouden informatie

De directeur van een stichting die ook Asia Bibi bijstaat laat weten "ervan overtuigd te zijn dat de dood van Qamar te wijten is aan mishandeling door het personeel en andere gevangenen". Volgens hem wordt informatie bewust achtergehouden. "De politie en het ziekenhuis willen de werkelijk doodsoorzaak niet bekend maken." Vanwege armoede en angst durven nabestaanden het vaak niet aan om een autopsie aan te vragen.

(Bron: KN/CatholicCulture)