Orissa: verdwenen catechist dood gevonden

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Yuvraj Digal, de 40-jarige catechist die deze week in de Indiase deelstaat Orissa verdween, is dood gevonden, meldt AsiaNews.
orissa-200-x-143

Yuvraj Digal, de 40-jarige catechist die deze week in de Indiase deelstaat Orissa verdween, is dood gevonden, meldt AsiaNews.

De alom gerespecteerde Digal uit het dorp Kanjamedi in het district Kandhamal werd afgelopen dinsdag herkend en aangevallen en zwaar mishandeld door een groep hindoe-fundamentalisten. Digal en zijn 20-jarige zoon Bidyadhar keerden net terug uit het dorp Tikabali, toen zij door enkele tientallen hindoe’s werden aangevallen. "Ze hielden ons tegen en begonnen mijn vader te beledigen en sloegen zonder enig spoor van mededogen op hem in", aldus zijn zoon. Hij wist te ontkomen en zocht hulp bij een nabijgelegen politiebureau. De politie begon een zoektocht naar de catechist, maar hij was spoorloos verdwenen.
Volgens AsiaNews is inmiddels zijn levenloze lichaam teruggevonden. Hij is gestorven aan de gevolgen van de zware mishandelingen die hij te verduren kreeg.

Bidyadhar zegt dat de rond 20 aanvallers hen beschuldigden van betrokkenheid bij de moord van de fundamentalistische hindoeleider swami Laxmanananda Saraswati, waarna ze op hen insloegen.

Onlangs zijn radicale hindoe-groepen begonnen met een systematische campagne tegen priesters, zusters en catechisten, die in hun ogen Dalits en andere kastelozen aanzetten zich te bekeren tot het christendom. Sinds de moord op Saraswati, eind augustus, zijn naar schatting 500 christenen om het leven gekomen tijdens het aanhoudende geweld tegen christenen.

Bron: KN