Opnieuw sterfgeval in kamp Eritrea

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Opnieuw is in Eritrea een christen in gevangenschap gestorven. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Het gaat om de 36-jarige Teklesenbet Gebreab Kiflom, lid van de Volle Evangelische Kerk, die een jaar geleden was opgepakt omdat hij deelnam aan een gebedsbi
eritreachristianprsioners

Opnieuw is in Eritrea een christen in gevangenschap gestorven. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Het gaat om de 36-jarige Teklesenbet Gebreab Kiflom, lid van de Volle Evangelische Kerk, die een jaar geleden was opgepakt omdat hij deelnam aan een gebedsbijeenkomst van zijn niet door de regering erkende geloofsgemeenschap.

Sinds 2002 vervolgt de Eritrese overheid christenen die niet tot de orthodoxe, rooms-katholieke of lutherse Kerk behoren. Minstens 2000 christenen zouden om die reden gevangen worden gehouden. Kiflom was gevangen in het militaire kamp Wi"a en overleed volgens lokale bronnen van Open Doors vanwege een gebrek aan medicijnen tegen malaria. Volgens de hulporganisatie Open Doors, die zich inzet voor vervolgde christenen, zou Kiflom tijdens zijn gevangenschap zwaar mishandeld zijn. Eerder dit jaar overleed de evangelische christen Azib Simon (37) in hetzelfde kamp aan de gevolgen van malaria.

Open Doors meldt ook de arrestatie van 65 andere Eritrese christenen. Onder hen zijn veertien vrouwen. Zij zijn overgebracht naar een nieuw gevangenenkamp in het noordoosten van Eritrea dat speciaal zou zijn opgezet voor "religieuze gevangenen". Er zouden al meer dan honderd christenen zijn opgesloten. Mitire is berucht vanwege de extreme hitte gedurende het hele jaar.

Bron: KN