Opnieuw geweld tegen Christenen Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Fanatieke islamieten in Pakistan hebben opnieuw Christenen aangevallen en een kerk in brand gestoken. Dat meldt de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood.
pakistan-story-200-x-133

Fanatieke islamieten in Pakistan hebben opnieuw christenen aangevallen en een kerk in brand gestoken. Dat meldt de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood.

De aanval deed zich vorige week vrijdag voor in de Noordoost-Pakistaanse plaats Jethki in de buurt van de stad Sialkot. Een met stokken en stenen bewapende groep trok het overwegend christelijke dorp binnen, stak de lokale kerk in brand en dreigde de inwoners met de dood. Honderden christenen ontvluchtten daarop hun dorp. Er vielen geen slachtoffers. Volgens vicaris-generaal Andrew Nisari was de aanleiding een romance tussen een achttienjarig moslimmeisje en een even oude christelijke jongen. Om de ongewenste relatie te beëindigen beschuldigde de moeder van het meisje dat het stelletje een Koran had geschonden en daarmee de blasfemiewetten had overtreden.De plaatselijke imam stuurde daarop zijn gelovigen eropuit om wraak te nemen op de christenen. Tegenover Kerk in Nood verklaarde mgr. Nisari dat de christenen in de streek doodsbang zijn. Hij is blij dat de betrokken jongen in politiebewaring is. Daar is hij tenminste veilig voor de fanatici. De plaatselijke autoriteiten onderzoeken de kwestie. Er hangt hem een aanklacht wegens blasfemie boven het hoofd, wat met levenslang bestraft kan worden.Nisari pleit opnieuw voor afschaffing van de blasfemiewetgeving. Die geeft onruststokers een "onzichtbaar zwaard" in handen waarmee zij ieder die hen onwelgevallig is kunnen uitschakelen door hen van blasfemie te beschuldigen. De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft reeds een dag na het incident de aanvallen veroordeeld en snelle hulp toegezegd bij de wederopbouw van de kerk. Over een mogelijke wetswijziging liet hij zich niet uit. Bron: ACN