Opnieuw geweld tegen Christelijke minderheid in Indonesië

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Opnieuw is er gisteren door extremistische moslims een aanval uitgevoerd op Christenen in het Indonesische district Sleman. Een groep fundamentalisten bestormden een protestantse gemeenschap die in gebed bij elkaar was in een huiskerk, terwijl...

Opnieuw is er gisteren door extremistische moslims een aanval uitgevoerd op Christenen in het Indonesische district Sleman. Een groep fundamentalisten bestormden een protestantse gemeenschap die in gebed bij elkaar was in een huiskerk, terwijl tientallen politieagenten toezagen maar niet ingrepen. De extremisten beschuldigden de voorganger ervan het huis te gebruiken om het illegaal om de vormen tot een kerk. Het huis van de gebedsvoorganger, naast de huiskerk, werd ook beschadigd.
Gelukkig vielen er geen doden of gewonden. De aanvallers verdwenen die middag toen de oproep tot het islamitisch gebed klonk. Daarna zeiden de autoriteiten dat ze een onderzoek zouden starten naar het gebeuren, zonder verdere details te geven.

Deze aanval gebeurde op dezelfde plaats waar eerder islamitische fundamentalisten de parochie van de Heilige Familie aanvielen. De katholieken van deze parochie waren om 9 uur in de avond bijeen om de rozenkrans te bidden toen er tien aanvallers binnenvielen. De bende keerde even later terug om de huiseigenaar te molesteren.
Indonesië is het land met de meeste moslims ter wereld. Tegelijkertijd is het de plaats waar het meeste geweld en intolerantie tegen minderheden heerst, zowel tegen Christenen als tegen gematigde moslims of andere religieuze gemeenschappen.

Aceh is de enige Indonesische provincie waar de sharia is ingevoerd, in andere provincies vindt echter een verspreiding van een strengere vorm van de islamitische wetgeving plaats onder gewone Indonesiërs
Bepaalde regels, zoals het verbod op het bouwen van huizen, is gebruikt om de oprichting van Christelijke plaatsen voor godsdienstuitoefening tegen te houden, zoals gebeurde met de Yasmin Church in West-Java. Katholieken vormen met 7 miljoen ofwel 3 procent van de bevolking een kleine meerderheid. En hoewel de grondwet godsdienstvrijheid garandeert, zijn katholieken relatief vaak het slachtoffer van geweld.

Bron: AsiaNews
Foto: hetgoedeleven.com