Opleidingsprogramma voor jongeren

Project
Niger telt ongeveer 14 miljoen inwoners, van wie meer dan 80% moslim is. De rest hangt natuurgodsdiensten aan. Een zeer klein aantal inwoners van Niger is katholiek. Niger behoort tot de laagst ontwikkelde landen in de wered. De mensen zijn heel erg arm,

Project in Niger

Niger telt ongeveer 14 miljoen inwoners, van wie meer dan 80% moslim is. De rest hangt natuurgodsdiensten aan. Een zeer klein aantal inwoners van Niger is katholiek. Niger behoort tot de laagst ontwikkelde landen in de wered. De mensen zijn heel erg arm, vooral de grote families. Werkloosheid is heel erg hoog. Integratie van jongeren in het economische, sociale en religieuze ontwikkelingsproces is een lange en lastige taak, die de participatie van iedereen vereist.

Onderwijsprogramma

De twee katholieke bisdommen van het land, Niamey en Maradi, willen daarin graag een rol spelen. Ze hebben een speciaal onderwijsprogramma opgezet met de bedoeling om 300 jongeren uit het bisdom te leren lezen en schrijven en om hen vaardigheden bij te brengen zoals de productie en verkoop van landbouw- en handwerkproducten. Tegelijkertijd worden zij via Gods Woord en door hun Geloof en de Kerk geholpen een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van het land. Bisschop Ambroise Ouedrago van Maradi heeft Kerk in Nood om financiële hulp voor dit project gevraagd.

Kerk in Nood heeft de bisschop € 5.000,00 beloofd voor dit onderwijsprogramma. Helpt u mee?