Opleiding van zusters in Guinea

Project
Meer dan 80% van de beveling van Guinea is moslim. Er zijn slechts 4 tot 5% katholieken. Op initiatief van een jonge Guinese vrouw, Thérèse Beynis, werd in 19919 de congregatie 'Soeurs de Notre Dame de Guinée' opgericht. Hun missie is om het evangelie te

Project in Guinea Meer dan 80% van de beveling van Guinea is moslim. Er zijn slechts 4 tot 5% katholieken. Op initiatief van een jonge Guinese vrouw, Thérèse Beynis, werd in 19919 de congregatie ‘Soeurs de Notre Dame de Guinée’ opgericht. Hun missie is om het evangelie te brengen naar hen die nog niet in Christus geloven. Scholing speelt daarin een vitale rol.


Scholing

De zusters willen actief bijdragen aan het algehele opleidingsniveau van de mensen. Daarbij verliezen ze hun eigen scholing, met name van de nieuwe zusters, niet uit het oog. Op het moment zijn er 40 jonge vrouwen die interesse hebben getoond om toe te treden tot de congregatie. Om hen een goede opleiding te kunnen geven heeft de overster, zuster Marie Renée Boiro zich samen met haar bisschop, Vincent Coulibaly van Conacry, tot Kerk in Nood gewend voor hulp.

Kerk in Nood heeft € 3.500,00 beloofd om de opleiding mogelijk te maken. Helpt u mee?