Ook Hamas wil wereldwijde islamitische staat

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
"De verwoesting van de staat Israël is niet het uiteindelijke doel van Hamas." Dat heeft de tot het christendom bekeerde ex-islamist Mosab Hassan Jussef gezegd in een interview met CNN. De radicaal-islamitische organisatie wil...
20140808gaza01

"De verwoesting van de staat Israël is niet het uiteindelijke doel van Hamas." Dat heeft de tot het christendom bekeerde ex-islamist Mosab Hassan Jussef gezegd in een interview met CNN. De radicaal-islamitische organisatie wil een wereldwijde islamitsche staat vestigen.

Mosab Hassan speekt met CNN over de terreur-organisatie waartoe hij zelf behoorde. "Hamas geeft niets om de levens van Palestijnen en evenmin om die van Israëli’s en Amerikanen. Zelfs om hun eigen leven geven ze niets." Ze zouden sterven voor hun ideologieën. Op de vraag hoe Jussef met iemand kan samenleven wiens interesse het is zijn persoon te verwoesten, antwoordt hij: "Hamas wil geen co-existentie en geen compromis. Ze willen veroveren en grijpen. De verwoesting van de staat Israël is niet het einddoel." Het eigenlijke doel van de beweging is de oprichting van een wereldwijde islamitische staat. Daaraan ontkomen is bijna onmogelijk.

Mosab Hassan Jussef is de oudste zoon van sjeik Hassan Jussef, een van de oprichters van Hamas. Hamas had hem in zijn jeugdjaren in de moskeeën geleerd "zonder bloedvergieten van onschuldigen voor de ideologie zal er geen islamitische staat zijn." Deze ideologie wordt kinderen van vijf jaar geleerd. Jussuf noemt het "ideologie voeren"

Bron: KATHNET

Foto: bbc.co.uk