fbpx

Ontvoerde zuster Gloria uit Mali na 4 jaar vrij

zondag, 10 oktober 2021
Nieuws
De Colombiaanse Franciscanes zuster Gloria Cecelia Narvaez, die in 2017 werd ontvoerd in Mali, is eindelijk vrij en in goede gezondheid.
20211010 Zuster Gloria Mali

Na meer dan vier en een half jaar gevangenschap, is zuster Gloria Cecilia Narváez Argoty vrijgelaten. Kerk in Nood, de katholieke hulporganisatie die meermalen om gebed vroeg voor de zuster, sprak met de provinciale Overste van haar communiteit, zuster Carmen Isabel Valencia, in de stad Pasto. Zij sprak onder tranen van vreugde haar “diepe dankbaarheid uit aan God, in de eerste plaats, en aan Kerk in Nood voor het altijd aandacht hebben voor Gloria en bezorgd zijn om haar situatie zichtbaar te maken.”

Zuster Gloria, die missionaris is, werd ontvoerd door Jihadi gewapende mannen, op 7 februari 2017 in Koutiala, dicht bij de grens met Burkina Faso, 400 km van de hoofdstad van Mali. Zij werd vier jaar en acht maanden in gevangenschap gehouden. De aartsbisschop van Mumako, Jean Zerbo, bevestigt dat Zuster Gloria veilig en wel is: “Ik dank de autoriteiten en de goede mensen die haar vrijlating hebben bewerkstelligd. We hebben lang en hard gebeden voor deze dag.” Twee Europeanen die vorig jaar werden vrijgelaten, bevestigden dat zuster Gloria nog in leven was. In maart, ontving haar broer nog een brief via het Rode Kruis, geschreven en ondertekend door haar. Kerk in Nood (ACN) sprak toen met haar broer, Edgar Narváez Argoti.

Gekleed in gele gewaden, heeft Zuster Gloria de interim-president van Mali, Assimi Goita, ontmoet. Een foto toont haar glimlachend en met haar handen stevig ineengeklemd. In het noorden van het land is sprake van een islamitische opstand. Ontvoeringen komen er met grote regelmaat voor.