Ontvoerde priester vrij

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De op de Filipijnen ontvoerde Ierse missionaris Michael Sinnot is vanmorgen vroeg vrijgelaten.
father-sinnot-200-x-151

De op de Filipijnen ontvoerde Ierse missionaris Michael Sinnot is vanmorgen vroeg vrijgelaten.

De 79-jarige werd overgedragen aan de politie in Zamboanga op het Zuid-Filipijnse eiland Mindanao. De vrijlating zou tot stand zijn gekomen na bemiddeling door rebellen van het Moro Islamitisch Bevrijdingsfront. Losgeld
Pater Sinnot was op 11 oktober door zes gewapende mannen uit zijn huis in Pagadian City gehaald, rond 900 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla. De ontvoerders, lid van een lokale rebellengroepering, eisten een losgeld van omgerekend 1,3 miljoen euro. Het Ierse ministerie van buitenlandse zaken heeft verklaard geen losgeld te hebben betaald.

Minister Michael Martin, premierBrian Cowen en president Mary McAleese toonden zich opgelucht na de vrijlating. De Ieren hebben in "de moeilijke weken" van gevangenschap voor de priester gebeden, aldus McAleese. Sinnot werkt al decennia lang als missionaris van de heilige Columbanus in de Filipijnen. Kort voor zijn ontvoering onderging Sinnot een bypassoperatie. Hij is de derde Ierse priester in twaalf jaar tijd die in de regio ontvoerd werd. (KN/KNA)