‘Ontvoerde meisjes Boko Haram willen niet terug’

dinsdag, 18 oktober 2016
Nieuws
Meer dan honderd door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes willen niet terug naar huis.

Meer dan honderd door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes willen niet terug naar huis. De Nigeriaanse overheid is wel in onderhandeling met de terreurgroep over de vrijlating van 83 anderen. Dat laten de lokale autoriteiten in het land weten.
De ruim honderd meisjes willen mogelijk niet terug omdat zij geradicaliseerd zijn. Ook bestaat de kans dat zij zich schamen omdat ze inmiddels getrouwd zijn met extremisten en een kind hebben.

Een week geleden werden nog 21 meisjes vrijgelaten na onderhandelingen met de terreurorganisatie. Deze meisjes zouden volgens de Chibok Ontwikkelings Vereniging hun opleiding moeten vervolgen in het buitenland vanwege een mogelijk stigma in Nigeria tegen de meisjes.

In april 2014 werden meer dan tweehonderd meisjes ontvoerd van een school in Chibok, in het noordoosten van Nigeria. De ontvoering leidde wereldwijd tot ophef en de campagne ‘Bring Back Our Girls’.

Het Nigeriaanse leger is al maanden bezig met een offensief in het Sambisa-woud, waar de meisjes mogelijk worden vastgehouden.

Bron: nu.nl