Ontmoetingsplaats jongeren uit Aleppo

Project
In 2011 ontstond in Syrië een conflict nadat burgers protesteerden tegen het beleid van de overheid. Vijf jaar later zoeken Christenen een veilige plaats voor ontmoeting.
ACN-20170320-52007.jpg

In 2011 ontstond in Syrië een conflict nadat burgers protesteerden tegen het beleid van de overheid. Het leidde tot een burgeroorlog tussen president Assad enerzijds en de oppositie en gewapende groeperingen anderzijds. De verschijning van buitenlandse krachten op het toneel maakte het tot een complexe oorlog. Strijders van Islamitische Staat (IS), Rusland en de Verenigde Staten, maar ook Saoedi-Arabië en Iran overspoelden het land met wapens en milities.

De oorlog heeft grote gevolgen: naar schatting tussen de 250.000 en 400.000 Syriërs zijn gedood, een op de drie inwoners woont nog in eigen huis. Er is een ernstig gebrek aan voedsel, schoon water en veilig onderdak. Hoewel het gevaar in Aleppo nog niet is geweken, zijn de heftige bombardementen die er de voorgaande jaren waren gelukkig voorbij. Langzaam is er tijd voor genezing en verwerking.

Jongerenproject
Veel jonge Syriërs lijden onder gevoelens van angst, isolatie en onder de onzekerheid over hun toekomst. Er is een toenemend gevoel van frustratie bij sommigen van hen vanwege de beperkte toegang tot goed onderwijs. Kerk in Nood helpt de Christenen in Aleppo een normale omgeving te creëren voor hun kinderen en jongeren. Voor velen bleef de leefomgeving de afgelopen vier jaar vanwege aanvallen met raketten en bommen beperkt tot hun eigen huis.

Een ontmoetingsplek is voor de Armeense en Syrisch-Christelijke jongeren belangrijk. Daarom draagt Kerk in Nood samen met een lokale zakenman bij aan de herbouw van een multifunctionele sportzaal die zij vóór het uitbreken van het conflict ook gebruikten. In het centrum kunnen de tieners en jongeren ook praten over de ernstige trauma’s die ze hebben opgelopen door de oorlog in Syrië.

Helpt u mee deze ontmoetingsplaats voor jongeren in Syrië te herbouwen? Doneer dan via deze website of maak uw gift over onder vermelding van “Hulp aan tieners Aleppo”.