Ondanks sluiting telt Chinese kerk meer leden dan voorheen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Opnieuw is een huiskerk in Shandong (China) gedwongen haar activiteiten te staken na een overval vorig jaar door de lokale afdeling van het bureau voor religieuze aangelegenheden . De priester van de gemeenschap meldde...
20140328China01

Opnieuw is een huiskerk in Shandong (China) gedwongen haar activiteiten te staken na een overval vorig jaar door de lokale afdeling van het bureau voor religieuze aangelegenhede. De priester van de gemeenschap meldde echter dat het aantal gelovigen de laatste maanden alleen maar toegenomen is.

Op 28 mei 2013 werd een bijbelstudie groep voor jonge volwassenen aangevallen en verdreven door het bureau voor religieuze zaken en de politie van Yutal County. De priester Zhou Liang zei dat veel Christenen opgepakt waren en in de gevangenis terecht kwamen. Familieleden van de gevangen genomen Christenen betaalden honderden dollar aan de politie om hun dierbaren vrij te laten. Niettemin vertelde de politie tegen Zhou dat de kerk niet langer actief mocht zijn. Zou vertelde tegen het blad China Aid News dat het verbod niet alleen de gelovigen niet had belet samen te komen, maar dat er zelfs veel nieuwe leden gekomen zijn.

"Denken zij dat de kerk zal sluiten alleen omdat zij zeggen dat ze gesloten is?" zei Zhou." Wie kan de wil van God bestrijden? Ze zeiden dat ze de kerk zouden sluiten ,maar daar slaagden ze niet in. Momenteel hebben we meer gelovigen dan voorheen."

Bron: China Aid News
Foto: refdag.nl