Omstreden blasfemiewet Pakistan eist volgend slachtoffer

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De omstreden blasfemiewet in Pakistan heeft een volgend dodelijk slachtoffer geëist. Muhammad Imran is in een dorp in de buurt van Rawalpindi neergeschoten. De moord volgt...
20110803_PakistanBlasfemiewet2

De omstreden blasfemiewet in Pakistan heeft een volgend dodelijk slachtoffer geëist. Muhammad Imran is in een dorp in de buurt van Rawalpindi neergeschoten. De moord volgt twee dagen na de dodelijke aanslag op de Katholieke minister van minderheden in Pakistan, Shahbaz Bhatti.

Vals beschuldigd

Imran heeft in april 2009 onschuldig vastgezeten op beschuldiging van het beledigen van de profeet Mohammed. Bij gebrek aan bewijs is hij datzelfde jaar nog vrijgelaten. Muhammed Imran werd in de winkel waar hij op dat moment was aangevallen en doodgeschoten door twee mannen. Een derde verdachte bleef buiten op de uitkijk staan. Volgens de broer van het slachtoffer is Imran neergeschoten door dezelfde man die hem toentertijd valselijk beschuldigde van godslastering.

Gedachtengoed

Een leider van de Pakistaanse minderhedengroepering reageert op de moorden: "We zullen doorgaan met Shahbaz Bhatti’s strijd voor de rechten van de minderheden. Extremisten kunnen een persoon doden, maar niet zijn gedachtegoed. Wij zullen zijn missie voortzetten." (Bron: KN/AsiaNews)