Ommuring klooster ‘Carmelitessen van het Kind Jezus’

Project
In januari 2006 werd de eerste steen gelegd voor het klooster van de 'Carmelitessen van het Kind Jezus' (Soeurs Carmélites de l'Enfant Jésus) in Dimako in het oosten van Cameroen. Enkele jaren daarvoor, in november 2003, was een gemeenschap van de Carmeli

Project in Cameroen

In januari 2006 werd de eerste steen gelegd voor het klooster van de ‘Carmelitessen van het Kind Jezus’ (Soeurs Carmélites de l’Enfant Jésus) in Dimako in het oosten van Cameroen. Enkele jaren daarvoor, in november 2003, was een gemeenschap van de Carmelitessen hier naar toe gekomen uit Burundi, Rwanda en Polen om voorbereidingen te treffen voor dit klooster. Op het moment zijn er 5 zusters Carmelitessen in het klooster. Tot hun roeping hoort onderwijs aan kinderen maar vooral het gebed en de stilte. Er is echter één probleem.

Het ontbreken van een ommuring van het klooster bemoeilijkt het speciale karakter van het klooster te realiseren gericht op een sfeer van stilte en gebed temidden van het stadslawaai van Dimako. Zo laat zuster Krystina Poplawska, de overste van de gemeenschap in haar brief aan Kerk in Nood weten. Zij vraagt onze hulp en wij hebben haar graag een bijdrage van € 12.000,00 beloofd. Helpt u mee?