Oeganda: christen vermoord vanwege geloof

woensdag, 04 november 2015
Nieuws
Een Oegandese vrouw is vermoord door een groep moslims, omdat ze niet wilde stoppen met het verkondigen van haar christelijke geloof.
Oeganda-algemeen-wikipedia

Mamwikomba Mwanika, een christin en moeder van acht kinderen, trof vorige week voor haar huis in het oosten van Oeganda, een groep moslims aan. De moslims wilden met haar man spreken, omdat het gezin niet wilde ophouden met het verkondigen van het christelijke geloof.

Geloofsverkondiging
Het gezin had al eerder waarschuwingen ontvangen dat zij moesten stoppen met het verkondigen van hun geloof. Zij gingen daar desondanks mee door. Toen de vrouw liet weten dat haar man niet thuis was, sloeg de woedende menigte Mamwikomba Mwanika voor haar huis dood. Volgens Christian Today had de groep haar gewaarschuwd met de woorden: “jouw man heeft de godsdienst van zijn broer gevolgd en we hebben jullie gewaarschuwd om met deze activiteiten te stoppen, maar onze boodschap was aan dovemansoren gericht.”

Gods bescherming
Vorige maand werd ook de zwager van Mamwikomba vermoord. Ook hij was christen en werd vermoord vanwege het verkondigen van zijn geloof. De echtgenoot van Mamwikomba, George, zegt te vrezen dat ook hij gezocht wordt door de moslims, maar dat hij rekent op Gods bescherming. Hij bidt dat God hem de moed blijft geven om het Evangelie te delen met meer mensen.

Toenemend extremisme
Oeganda is een overwegend christelijk land, maar op enkele plaatsen in het Oosten van het land is de meerderheid moslim. Autoriteiten hebben al gewaarschuwd voor toenemend Islamitisch extremisme in de regio, omdat het Oegandese leger in Somalië vecht tegen terroristen van Al-Shabab.

Pausbezoek
Paus Franciscus zal deze maand een bezoek brengen aan Oeganda. Hij is van 27 tot 29 november in het land. Voorafgaand zal Franciscus Kenia aandoen en na Oeganda doorreizen naar de Centraal Afrikaanse Republiek.

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Christian Today
Foto: Wikipedia