Oeganda: christelijke vrouw vermoord door moslims vanwege geloof

dinsdag, 03 november 2015
Nieuws
20151102-Oeganda

Een Oegandese vrouw is vermoord door een groep moslims, omdat ze niet wilde stoppen met het verkondigen van haar christelijke geloof.

Mamwikomba Mwanika, een christen en moeder van acht kinderen, trof vorige week voor haar huis in het oosten van Oeganda, een menigte moslims aan. De moslims wilden met haar man spreken, omdat het gezin niet wilde ophouden met het verkondigen van het christelijke geloof. Het gezin had al eerder waarschuwingen ontvangen dat zij moesten stoppen met het verkondigen van het christelijke geloof. Zij gingen daar desondanks mee door. Toen de vrouw liet weten dat haar man niet thuis was, werd de menigte woedend en werd Mamwikomba Mwanika voor haar huis doodgeslagen.

Volgens Christian Today had de menigte haar gewaarschuwd met de woorden: “jouw man heeft de godsdienst van zijn broer gevolgd en we hebben jullie gewaarschuwd om met deze activiteiten te stoppen, maar onze boodschap was aan dovemansoren gericht.” Vorige maand werd ook de zwager van Mamwikomba vermoord. Ook hij was een christen en werd vermoord vanwege het verkondigen van zijn geloof en het in discussie gaan met Islamitische geleerden. De man van Mamwikomba, George, zegt te vrezen dat ook hij gezocht wordt door de moslims, maar dat hij rekent op Gods bescherming. Hij zegt te bidden dat God hem de moed blijft geven om het Evangelie te delen met meer mensen.

Oeganda is een overwegend christelijk land, maar op enkele plaatsen in het Oosten van het land wonen vooral moslims. Autoriteiten hebben al gewaarschuwd voor toenemend Islamitisch extremisme in de regio, omdat het Oegandese leger in Somalië vecht tegen terroristen van Al-Shabab.

(KN/CT)