Novicen in Oekraïne vragen bijdrage vorming

Project
ACN-20170314-51947

In de Sovjet tijd heeft de Katholieke Kerk van Oekraïne veel geleden van de vervolging. De pas overleden kardinaal Lubomyr Husar schreef nog naar pater Werenfried van Straaten: “Kerk in Nood was tot het einde van het communisme de enige Kerkelijke organisatie die de Oekraïense Katholieken hielp en tot op de dag van vandaag zijn jullie de voornaamste donateurs van de Oekraïense Kerk.”

Jonge roepingen
De zusters van de congregatie “Dienaressen van de Heer en de Heilige Maagd van Matará” in Oekraïne, zetten zich in voor jonge mensen, wezen, zieken en ouderen. Ze zijn zichtbaar in de maatschappij en het geloof leeft onder de jongere generatie in de stad Ivano-Frankivsk. Door deze betrokkenheid met de mensen en het voorleven van ons geloof, heeft geleid tot 16 jonge roepingen.

Deze jonge vrouwen zijn in het novice en bereiden zich voor om zich in de toekomst permanent te geven aan de dienst van God en aan hun medemens. De economie van Oekraïne is echter slecht waardoor zij niet goed hun lesgeld kunnen betalen.

Helpt u mee een novice haar opleiding te betalen, zodat zij vrucht mag dragen en veel zielen mag inspireren? Voor nog geen €188 kunt u één novice helpen! Druk op de doneer button of maak uw gift over onder vermelding van “438-05-79.”