Noodsteun vluchtelingen aanslagen Boko Haram (Nigeria)

Project
Het bisdom Maiduguri in het Noordoosten van Nigeria strekt zich uit over een groot deel van het gebied dat het meest te lijden heeft van het geweld van de terreurgroep Boko Haram. Veel mensen hebben al hun bezittingen verloren en er zijn talloze kerkelijk
ACN-20150311nigeria21505


Het bisdom Maiduguri in het Noordoosten van Nigeria strekt zich uit over een groot deel van het gebied dat het meest te lijden heeft van het geweld van de terreurgroep Boko Haram. Veel mensen hebben al hun bezittingen verloren en er zijn talloze kerkelijke gebouwen, scholen en ziekenhuizen verwoest. Sinds 2009 hebben 80.000 inwoners van het bisdom moeten vluchten.

Uitgeput
Velen van hen konden alleen de kleding die ze aanhadden, meenemen, en moesten have en goed achterlaten. Na dagenlange voettochten in de bergen of andere streken waar zij veiligheid zochten, komen zij ziek, getraumatiseerd en uitgeput aan, en hebben niets kunnen redden van hun bezittingen. Anderen hebben onderdak gevonden bij familie, die nu de kleine hut en de armoede met talrijke andere familieleden moet delen.

Alleen de Kerk ontfermt zich over de ontwortelde mensen. Water, voedingsmiddelen, onderkomen, dekens, muskietennetten, medische verzorging – aan alles is gebrek. "Wij helpen, zonder dat daarbij de godsdienst een rol speelt. Dat is de geest van de levende oecumene", schrijft Bisschop Oliver Dashe Doeme. Kerk in Nood helpt de bisschop met 45.000 euro, om de meest dringende nood te lenigen.

Projectcode: 141-08-59

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/