Noodoproep uit Egypte: "Bescherm onze kerken"

Project
In een dringende brief, heeft de Koptisch-Katholieke Patriarch, Abraham Isaac Sedrak, een beroep gedaan op Kerk in Nood voor hulp voor de gelovigen in zijn patriarchaat.
20130823ibrahim-isaac-sedrak

In een dringende brief, heeft de Koptisch-Katholieke Patriarch, Abraham Isaac Sedrak, een beroep gedaan op Kerk in Nood voor hulp voor de gelovigen in zijn patriarchaat. De brief van Patriarch Ibrahim is geen gewone boodschap. Het is de dringende oproep van een herder die vreest voor de veiligheid van zijn kudde, een oproep om hulp van een land dat niet langer bescherming aan haar burgers kan bieden.

Elke dag, wordt Egypte opgeschrikt door geweld. De strijd tussen de verschillende partijen is meedogenloos en onverzoenlijk. Extremistische groeperingen verspreiden chaos en angst, overheids- en religieuze gebouwen zijn hun favoriete doelwitten. "Meer dan 40 kerken, meer dan 100 huizen en 150 winkels van christenen, politiebureaus, de bibliotheek van Alexandrië, en musea zijn aangevallen of verbrand." Dit zijn de vreselijke gevolgen van de oorlog. En in het midden van deze waanzin zijn de burgers, volledig overgeleverd aan de genade van de onrust.

De Christenen in het Patriarchaat voelen zich niet meer veilig. In Kobry El Koba (Qobba) – een wijk van Caïro – gaan mensen met gevaar voor hun leven naar hun werk. Deze wijk van Caïro is uitgegroeid tot een centrum van de gevechten, omdat het ministerie van defensie vlakbij is. In de havenstad Alexandrië is terrorisme alomtegenwoordig en Christenen zijn er onderworpen aan "continue aanvallen", schrijft Patriarch Ibrahim schrijft. Demonstraties rond de Koptisch-Katholieke kathedraal in Alexandrië vormen een permanent gevaar voor de gelovigen, die alleen maar de mis willen vieren zonder angst.

De bezorgde patriarch wil muren bouwen rond de kathedraal in Alexandrië en alle kerkelijke gebouwen in Kobry El Koba om in ieder geval de gelovigen een gevoel van veiligheid te geven. Hij is zich ervan bewust dat deze muren maar weinig bescherming zullen bieden "tegen aanvallen, het gooien van stenen en beginnende branden van buiten af," maar ze zullen helpen om de angst van de Christenen te beperken en hun gevoel van veiligheid te vergroten. Het patriarchaat is te arm om de kosten van de muren zelf te financieren. "Dit is niet zomaar een project, het is een dringend pastorale verzoek. "

Kerk in Nood wil € 22.500 bijdragen.

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.

Projectcode: 143-00-00