Noodhulp vluchtelingen in Congo

Project
De burgeroorlog in Congo heeft een grote stroom vluchtelingen veroorzaakt. Ongeveer 20.000 tot 30.000 mensen hebben hun toevlucht gezocht in de Sint Aloysiusparochie in Rutshuru, in het bisdom Goma. De parochie doet haar uiterste best om de vluchtelingenDe burgeroorlog in Congo heeft een grote stroom vluchtelingen veroorzaakt. Ongeveer 20.000 tot 30.000 mensen hebben hun toevlucht gezocht in de Sint Aloysiusparochie in Rutshuru, in het bisdom Goma. De parochie doet haar uiterste best om de vluchtelingen bij te staan, maar kan dat niet doen zonder financiële hulp.

Buiten slapen
Een aantal vluchtelingen zijn in de parochie opgenomen door families. Anderen wonen in klaslokalen, en weer anderen moeten buiten slapen. Wie het meest getroffen zijn, zijn de grote gezinnen, de ouden van dagen, de zieken en de schoolkinderen.

Zorg van de paters
De Aloysiusparochie staat sind 1981 onder de zorg van de Pallottine missionarissen. Naast hun dagelijkse werk, zorgen zij voor het onderwijs van jongeren en ondersteunen zij weduwes en wezen. Ook strijden zij tegen het wijdverspreide geloof in hekserij en fetisjisme. Daarnaast draagt de Pallotine gemeenschap zorg voor 19 scholen en 6 gezondheidscentra.

Hulp nodig
De paters vragen hulp bij de zorg voor de ondervoedde vluchtelingenkinderen, de zwangere vrouwen en de ouderen. Zowel het regionale hoofd, Zdzislaw Prusaczyk, als de overste van de congregatie, Francois Harelimana, vragen Kerk in Nood dringend om hulp.

Kerk in Nood heeft de Pallottine paters € 10.000,- beloofd om hulp in de parochie mogelijk te blijven maken. Helpt u mee?