Noodhulp slachtoffers bomaanslag Lahore

Project
20130312pakistan004

Project in Pakistan
Op 15 maart 2015 ontploften er twee bommen in Youhanabad, een voor het merendeel christelijke voorstad van Lahore. De twee bommen onploften praktisch tegelijkertijd, één voor een katholieke kerk en één voor een protestante kerk. Het was zondagmorgen en honderden mensen waren in beide kerken samengekomen voor de eredienst. Er leven in deze specifieke voorstad ongeveer 35.000 christenen, en er zijn veel christelijke instellingen gevestigd, zoals een seminarie, een technische school die wordt geleid door Salesianen, en verschillende kloosters.

Hij heeft vele levens gered
Bij de aanslag werden 20 mensen gedood en er vielen 80 gewonden. Het feit dat er niet meer doden zijn gevallen in de katholieke kerk van St. Jan was vooral te danken aan het moedige optreden van een twintigjarige jongeman die zich vrijwillig had aangeboden als deurwachter. Hij had de zelfmoordbommer, die een ceintuur met explosieven onder zijn kleding droeg, buiten de kerk al opgemerkt. Hij slaagde erin hem tegen de grond te werken, waarop de terrorist zichzelf opblies, voordat hij de kans kreeg de kerk binnen te komen. De katholieke jongeman werd ook gedood, maar hij heeft ongetwijfeld vele levens gered, omdat er in de kerk meer dan 600 mensen aan het bidden waren.

Een gebaar van solidariteit
Kerk in Nood is tussenbeide gekomen en helpt met een bijdrage van 20.000 euro voor alle slachtoffers van de aanslagen, met inbegrip van de gewonden en de gezinsleden van degenen die zijn gedood. Het is bedoeld als een gebaar van solidariteit, een middel om de ergste nood te kunnen verhelpen en een boodschap van nieuwe hoop.

Projectcode: 328-00-59

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/Wolnik