"Nigeriaanse regering moet kerk compenseren"

zondag, 10 september 2017
Nieuws
De aartsbisschop van Kaduna (Nigeria) vindt dat “De regering kerken en andere slachtoffers die door Boko Haram zijn aangevallen moet compenseren.”
primopiano_4487

“De afgelopen zes jaren hebben opstandelingen in het noorden verschillende kerken en andere plekken waar Christenen bijeenkomen aangevallen. Toch heeft de regering hen nog niet gecompenseerd,” aldus Zijne Excellentie Mgr. Matthew Man-oso Ndagoso, aardsbisschop van Kaduna. Hij sprak deze woorden namens de katholieke bisschoppen van de Kaduna Ecclesiastical Province (bestaande uit de bisdommen van Kaduna, Sokoto, Kotangora, Zaria, Minna, Kano en Kafanchan) in het noorden van Nigeria aan het einde van hun plenaire vergadering in de kathedraal van Minna.

Mgr. Ndagoso vertelde aan de journalisten: “Ik kan u vertellen dat de Katholieke Kerk van de federale regering nog geen enkele vorm van ondersteuning heeft ontvangen voor de getroffen kerken”.

De eerste terroristische aanslag was op de Katholieke St. Theresa kerk in Madalla op 25 december 2011.

“Vorig jaar vielen enkele jongeren de Katholieke St. Philips kerk aan in Bakun Iku, bij Suleja, waarbij ze voor meerdere miljoenen Nigeriaanse Naira aan schade veroorzaakten. Niemand betuigde ook maar enkel medeleven met ons", aldus de aardsbisschop.

Mgr. Ndagoso zei dat de federale regering verantwoordelijk zou moeten zijn voor hulpverlening aan de kerken en de slachtoffers.

Brond: Agenzia Fides, 23/8/2017