Nigeriaanse bisschoppen veroordelen aanslagen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De katholieke bisschoppen van het bisdom Owerry in Nigeria hebben de voortdurende bomaanslagen in het land scherp veroordeeld en ze gekwalificeerd... 
20120125Nigeria01

De katholieke bisschoppen van het bisdom Owerry in Nigeria hebben de voortdurende bomaanslagen in het land scherp veroordeeld en ze gekwalificeerd als laffe daden. De bisschoppen die hun eerste jaarlijkse plenaire bijeenkomst hielden in het Pastoraal Centrum Maria Assumpta in Owerri spraken zich kritisch uit over de gewelddadigheden. Ze beschreven de situatie in het land als een "klimaat van angst en wantrouwen".

In een perscommuniqué riepen de herders de regering op om "doortastend en dringend op te treden bij het opsporen van de sponsors en daders van het kwaad en het volk te verzekeren dat hun leven en eigendom beschermd zou worden". "Wij delen de pijn van de slachtoffers bij de recente bomaanslagen en de moorden uitgevoerd door de Boko Haram sekte," schrijven de bisschoppen. "Ons hart gaat uit naar hen en hun familie."

Geloofwaardig

"We roepen op tot meer geloofwaardigheid," vervolgen de bisschoppen, "en we vragen elke burger van Nigeria zich in te spannen om geloofwaardig te zijn in al zijn handelen. We moeten vertrouwen en zelf betrouwbaar zijn. We zouden allemaal samen moeten werken om de structuren van corruptie en wantrouwen in onze samenleving af te breken." Ondertussen heeft bisschop John Niyiring van het bisdom Kano gezegd dat veel onschuldige mensen die vorige week vrijdag omkwamen bij de aanslag in de stad, misleid waren door de kleding van de Boko Haram leden. De aanvallers droegen namelijk politie uniformen om het publiek te bedriegen. Veel slachtoffer voegden zich bij de vermeende politie en werden terstond neergeknald. Er vielen 178 doden en diverse mensen werden zwaar gewond.

 

Bron: Cisa

Foto: digitaljournal.com