Nigeriaanse aartsbisschop vraagt om gebed na nieuwe aanslagen islamitische terroristen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Aartsbisschop Ignatius Kaigama, voorzitter van de Nigeriaanse bisschoppen- conferentie, vraagt gelovigen wereldwijd te bidden voor vrede en stabiliteit in zijn land.
20140207_Nigeria01

Aartsbisschop Ignatius Kaigama, voorzitter van de Nigeriaanse bisschoppenconferentie, vraagt gelovigen wereldwijd te bidden voor vrede en stabiliteit in zijn land.

Hij deed zijn oproep op Radio Vaticaan na een reeks nieuwe aanslagen door de islamitische terreurgroep Boko Haram. Bij drie verschillende aanslagen in dorpen in het noorden van Nigeria vielen zondag tientallen doden. Een van de aanvallen was gericht op een kerk waar op dat moment gelovigen samen waren om te bidden. Een van de dorpen die werd aangevallen was Chibok, waar in april ruim driehonderd schoolmeisjes werden ontoverd door de islamitische terreurgroep.

Aartsbisschop Kaigama zei tegenover Radio Vaticaan dat hij hoopt dat de Nigeriaanse regering gauw meer kan doen om de inwoners van het land te beschermen tegen de aanslagen van Boko Haram.

De Nigeriaanse bisschoppen hebben ook een nationale gebedscampagne gelanceerd, waarin wordt toegespitst op het bidden van de rozenkrans in gezinsverband. De campagne, die vijf maanden duurt, zal uitmonden in een nationale pelgrimage op 14 en 15 november naar Abuja, een stad in het midden van Nigeria.