Nigeria: verzoenende islamitische leider gestorven

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Nigeriaanse emir Alhaji Haruna Abdullahi van Wase is gestorven. Hij was als islamitische leider dialoog-partner van de katholieke Kerk in het verzoeningsproces in het land. Dit meldde ...
20100924Nigeria011

De Nigeriaanse emir Alhaji Haruna Abdullahi van Wase is gestorven. Hij was als islamitische leider dialoogpartner van de katholieke Kerk in het verzoeningsproces in het land. Dit meldde de katholieke hulporganisatie Missio donderdag. Abdullahi werd 64 jaar. Hij overleed vorige week vrijdag in Jos, hoofdstad van centraal gelegen Plateaustaat.

Vredeswerk

"Wij zijn ontzet door de onverwachte dood van emir Abdullahi", stelde Missio in een verklaring. De islamitische emir zette zich steeds weer in voor vrede in het door gewelddadige ongeregeldheden getroffen Nigeria.

"Het fundament van de islam is vrede", zei de emir toen hij vorig jaar Duitsland bezocht. "Wij zullen de boodschap van emir Abdullahi niet vergeten", aldus Missio in de verklaring.

Alhaji Haruna Abdullahi was de 13e emir van Wase en de traditionele leider van verschillende bevolkingsgroepen. Zelf behoorde hij tot de islamitische Fulani, de grootste groep in de veelvolkerenstaat Nigeria. (Bron: KNA)