fbpx

Nigeria: Twee christelijke hulpverleners vermoord door islamisten

dinsdag, 01 oktober 2019
Nieuws
In de Nigeriaanse staat Plateau hebben islamisten twee christelijke hulpverleners vermoord die er werkten aan de opvang van vluchtelingen voor Boko Haram.
20191001-Boko-Haram-vermoordt-twee-christelijke-hulpverleners

Op 22 september plaatste de islamitische terreurgroep Boko Haram een video op haar internetkanaal waarop het martelaarschap van twee jonge christenen te zien is. De hulpverleners van de Church of Christ in Nations (COCIN) waren naar Maiduguri gekomen om er te helpen bij het bouwen van onderdak voor mensen die zijn ontheemd door toedoen van Boko Haram.

De twee slachtoffers, Lawrence Duna Dacighir en Godfrey Ali Shikagham, dragen in de video oranje overalls en worden op hun knieën gezet, waarna drie gewapende moordenaars hen van achteren neerschieten. Een van deze drie moordenaars legt in de Hausa-taal uit dat de terreurgroep alle christenen zal doden om zo de moslims te wreken die in eerdere conflicten zijn gestorven. 

De exacte datum van hun martelaarschap is onbekend, maar de identiteit van de slachtoffers is inmiddels bevestigd. Volgens voorganger Pofi, een neef van de twee slachtoffers, verlieten Lawrence en Godfrey Abuja om in Maiduguri hun talenten te gebruiken om de mensheid te verbeteren. “Zij betaalden dit met hun leven. We zullen hun lichamen nooit terughalen om ze te begraven, maar dragen hen in onze gebeden en in onze herinneringen. Dat ze mogen rusten in vrede.”

Bron: Morning Star News