Nigeria: ontvoerde priester dood teruggevonden

maandag, 27 juni 2016
Nieuws
Zijn familie betaalde losgeld voor hem, maar pr. John Adeyi is nu toch dood teruggevonden.
Priester_Nigeria

Dat melden de autoriteiten in Nigeria. De priester was vicaris-generaal van het bisdom Otukpo in het zuiden van Nigeria. In april werd hij ontvoerd. Pr. Adeyi was onderweg naar huis na succesvol bemiddeld te hebben in een conflict tussen parochianen en hun pastoor in een nabijgelegen dorp. Onderweg werd zijn auto echter klem gereden door gewapende mannen op een motor en werd de priester meegenomen.

Zijn ontvoerders eisten geld in ruil voor zijn vrijlating. Zijn familie ging daarmee akkoord en betaalde 2 miljoen Nigeriaanse Naira, omgerekend bijna 6.500 euro. Pr. John kwam echter niet terug. Ook niet toen de staat Benue, waar het bisdom toe behoort, een bedrag van 5 miljoen naira (ruim 16.000 euro) beschikbaar stelde voor degene die informatie kon leveren over zijn verblijfplaats.

Woensdag werd het lichaam van de priester gevonden aan de achterzijde van een gebouw van de lokale overheid in Otukpo. De lokale politie bevestigde de vondst van het lichaam en stelde dat zij er alles aan doen om de ontvoerders te vinden. Het komt regelmatig voor dat er in de regio mensen worden ontvoerd die tegen betaling van een grote som geld weer worden vrijgelaten. De moeder van de priester vertelde aan de Sunday Vanguard dat haar zoon “met niemand problemen had. Hij diende God en de mensheid met heel zijn wezen, ziel, geest ten lichaam. Hij behandeling die ze hem als dienaar van God hebben gegeven, verdiende hij niet.” (KN/SV)