Nigeria: Hulp bij de studie van 57 seminaristen

Project
De in Nigeria gevestigde terroristische organisatie Boko Haram is berucht over de hele wereld vanwege de brutaliteit van haar aanslagen. Minder bekend is het feit dat de islamitische nomadische Fulani stamleden ook soortgelijke activiteiten ontplooien.
20130801_007b

Alleen al in 2016, in de noordelijke deelstaat Kaduna, werden ongeveer duizend mensen vermoord door Fulani-extremisten. Terwijl honderden anderen gewond raakten en tientallen dorpen platgebrand werden. Veel van deze aanvallen waren opzettelijk gericht tegen Christenen en in het bijzonder tegen hun kerken die keer op keer zijn vernietigd.

Het getroffen gebied omvat ook het bisdom Kafanchan. Maar ondanks de moeilijkheden waarmee het volk wordt geconfronteerd, is de kerk hier gezegend met talrijke roepingen. Momenteel zijn er 57 jonge mannen die studeren voor het priesterschap in het bisdom. Maar Nigeria lijdt niet alleen onder terrorisme en geweld, maar ook onder een ernstige economische crisis met stijgende prijzen. Hierdoor is het seminarie niet in staat om de kosten van maaltijden en lessen van al deze jonge mannen te betalen. Daarom heeft de rector van het seminarie zich tot Kerk in Nood gewend voor hulp.

We zijn van plan 20.000 euro te geven om deze moedige jonge seminaristen te helpen, die volharden in hun roeping ondanks alle moeilijkheden en gevaren waarmee zij worden geconfronteerd. Zou u de seminaristen willen helpen? Maak dan uw gift over onder vermelding van code: 141-02-79

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.