Nigeria: Boko Haram verklaart oorlog aan christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De islamitische terreurgroep Boko Haram ("Westerse opvoeding is een zonde") zegt meer aanslagen te gaan plegen op christenen in de Nigeriaanse stad Jos en omgeving. Dat meldt...
20121107_Nigeria01

De islamitische terreurgroep Boko Haram ("Westerse opvoeding is een zonde") zegt meer aanslagen te gaan plegen op christenen in de Nigeriaanse stad Jos en omgeving. Dat meldt de christelijke hulporganisatie voor vervolgde christenen Open Doors.

Boko Haram zegt de oorlog te hebben verklaard aan Jos.

De islamitische terreurbeweging heeft de verantwoordelijkheid van de aanslagen van afgelopen weekend in negen dorpen waarbij ten minste negentig doden vielen, opgeëist. In het dorp Maseh kwamen vijftig christenen om toen ze probeerden te vluchten uit een door Boko Haram omsingelde kerk die in brand was gestoken. Bij het ontvluchten van de vlammenzee werden ze door leden van Boko Haram gedood.

Lokale bronnen melden dat in de stad Jos meer dan honderd zelfmoordenaars zouden zijn die op ieder moment kunnen toeslaan met een zelfmoordaanslag. In Jos en omgeving is een uitgaansverbod van kracht.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad)