Niger: Missen geannuleerd na brandstichting kerken

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De bisschoppen van Niger hebben Missen geannuleerd en activiteiten opgeschort in katholieke scholen en zorg- en caritasinstellingen nadat moslimextremisten tientallen kerken in het land in brand zetten. Meer dan veertig...
20150123Niger01

De bisschoppen van Niger hebben Missen geannuleerd en activiteiten opgeschort in katholieke scholen en zorg- en caritasinstellingen nadat moslimextremisten tientallen kerken in het land in brand zetten.
Meer dan veertig kerken werden in het weekend in brand gezet na het verschijnen van de jongste Mohammed-cartoons in het weekblad ***Charlie Hebdo***.

In een verklaring schrijven de bisschoppen Laruent Lompo, Ambroise Quedraogo en Michel Cartateguy dat het opschorten van de activiteiten hun de gelegenheid biedt te bidden en "de pijnlijke voorvallen" te overwegen "die we recent hebben gehad. Wij danken hartelijk allen die hun solidariteit hebben geuit in deze moeilijke tijd".

Katholiek Nieuwsblad publiceerde gisteren de aangrijpende noodkreet van een Nederlandse missiezuster. "De christenen moeten dood, zo kunnen wij naar de hemel, zeggen de aanhangers van Boko Haram. Diabolisch. Maar we laten ons niet leiden door de angst. Liefde is sterker dan de haat."

Bron: CNA

Foto: refdag.nl