Nieuwe kerk en parochiecentrum parochie St. Barbara

Project
De katholieke parochie van St. Barbara in de stad Boryslaw bestaat al 100 jaar. In 2005 is de parochiekerk bijna volledig uitgebrand, waardoor de parochianen nu in een gehuurde zaal moeten samenkomen. Zij vragen om hulp bij de bouw van een nieuwe kerk enDe katholieke parochie van St. Barbara in de stad Boryslaw bestaat al 100 jaar. In 2005 is de parochiekerk bijna volledig uitgebrand, waardoor de parochianen nu in een gehuurde zaal moeten samenkomen. Zij vragen om hulp bij de bouw van een nieuwe kerk en parochiecentrum.

Terug in de tijd
Oorspronkelijk stond er in de 100-jarige parochie een houten kapel. Tegen het einde van de 19e eeuw was die kapel echter te klein geworden voor de groeiende gemeenschap, en daarom werd er een stenen kerk voor in de plaats gezet. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog had de parochie 20.000 gelovigen, maar na die tijd waren er nog maar 500 parochianen over.

Tijdelijke kerk
In 1991 werd de parochie opnieuw geregistreerd en werd er gedacht aan het bouwen van een nieuwe kerk. Maar eerst werd er een tijdelijk kerk gebouwd, die in 1997 de naam kreeg van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. In 2005 brak er echter een brand uit in deze kapel die het dak en delen van de muur in as legde. Ook het interieur van de kerk werd volledig verwoest.

Oplossing nodig
Sinds die tijd komen de parochianen samen in een gehuurde zaal die zij, zover mogelijk, hebben aangekleed als een kapel. Maar er is een permanente oplossing nodig, en daarom vraagt Jakub Zielinski, de parochiepriester, om hulp.

Kerk in Nood heeft € 15.000,- toegezegd om te helpen bij de bouw van een nieuwe kerk en een parochiecentrum. Helpt u mee?