Nieuwe bisschop in Xinjiang door paus en regering erkend

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op het feest van de apostel Matheüs (21 september) is Peter Wu tot bisschop gewijd van  Xinjiang (Yuncheng). De nieuwe bisschop is 47 jaar en was voorheen 20 jaar diocesaan priester. Hij werd door het de Heilige Stoel benoemd tot bisschop van Yuncheng. De
20101005china01

Op het feest van de apostel Matheüs (21 september 2010) is Peter Wu tot bisschop gewijd van  Xinjiang (Yuncheng). De nieuwe bisschop is 47 jaar en was voorheen 20 jaar diocesaan priester. Hij werd door de Heilige Stoel benoemd tot bisschop van Yuncheng. De Chinese autoriteiten stemden in met zijn wijding. De plechtige liturgie werd gecelebreerd door bisschop John Huo Cheng van Fenyang. Concelebranten waren Joseph Li ShanTvan Beijing en coadjutor bisschoppen Paul Meng Ningyou vanTaiyuan and John Baptist Yang Xiaoting van Yan’an.

 

Al deze bisschoppen zijn trouw aan de Heilige Vader en worden erkend door de regering. De plechtigheid werd bijgewoond door minstens 144 priesters en 95 religieuzen uit verschillende gebieden. Verder waren er meer dan 2000 gelovigen aanwezig. Bisschop Wu werd op 27 juni 1963 geboren als oudste van zes kinderen, van wie er één priester is en een ander vrouwelijke religieuze. Hij stamt uit een familie van wie de martelaar Sint Petrus Wu Anbang een verre voorvader was en werd in 1990 priester gewijd. Het bisdom Xinjiang telt momenteel 15000 gelovigen. Er zijn ook enkele klinieken en een gemeenschapscentrum.

Trouw

Bisschop Wu riep alle priesters op verenigd te blijven en hij beloofde zijn bisschopsambt uit te oefenen in gemeenschap met de universele Kerk. Verder zou hij zich inzetten om interesse in het geloof te wekken bij de inwoners. De gemeenschap van gelovigen was zeer gelukkig met het dankwoord van de nieuw bisschop tegenover de Heilige Vader en zijn verzekering dat hij trouw zou blijven aan de Paus en de universele Kerk. (Bron: Fides)