Nepalees vergeeft aanslagpleger die zijn vrouw en dochter doodde

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een Katholiek die een jaar geleden zijn vrouw en dochter verloor toen een bom explodeerde in de kathedraal van Maria Tenhemelopneming in de Nepalese hoofdstad Kathmandu, geeft nu lezingen over vergeving aan...
jointmass-200-x-133

Een Katholiek die een jaar geleden zijn vrouw en dochter verloor toen een bom explodeerde in de kathedraal van Maria Tenhemelopneming in de Nepalese hoofdstad Kathmandu, geeft nu lezingen over vergeving aan Christenen.

"Ik voel een grote innerlijke vrede nadat ik de aanslagplegers heb ontmoet en hen heb vergeven en me met hen heb verzoend," vertelde Balan Joseph aan zijn gehoor op een drie dagen durende bijeenkomst over vergeving en verzoening. "De leider van de groep, de de bomaanslag pleegde, zegt dat hij ook tot het Christendom is bekeerd en dat hij achter de tralies bidt," zei Joseph tegen de mensen die de ontmoeting bijwoonden georganiseerd door de christelijke groeperingen United Mission to Nepal en Micah Network Nepal.

Joseph’s vrouw en dochter waren twee van de drie mensen die 23 mei 2009 bij de bomaanslag op de kathedrale kerk omkwamen. Tijdens een herdenkingsbijeenkomst van de tragedie eerder dit jaar liet hij weten dat hij de daders had vergeven en voor hen bad. Sinds die tijd gaat Joseph naar verschillende christelijke groepen en bijeenkomsten in Kathmandu om over vergeving te spreken. Bij zijn laatste lezing werd hij vergezeld door zijn twee kinderen die de aanslag overleefden, Sylvester en Chelsea.

"Twee maanden na de aanslag voelde ik mij depressief en twijfelde eraan of ik wel in staat zou zijn om te werken en mijn kinderen op te voeden," vertelde hij de daar verzamelde mensen. "Maar de priesters en vrouwelijke religieuzen van mijn Kerk drongen erop aan dat ik de moed niet zou verliezen." Ook was hij geïnspireerd de vrouw te vergeven die de bom had gepland, door het voorbeeld van Sint Paulus, die christenen vermoordde voor zijn bekering. "We hebben Sint-Paulus nodig in deze wereld en hoe kunnen we andere mensen raken, als we ze niet de kans geven te veranderen?" (Bron: UcaNews)