Negentien doden bij aanslag op kerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de stad Otite in Centraal Nigeria hebben gewapen- de mannen maan- dagavond zeker negentien kerk- gangers doodgeschoten en vele andere verwond€¦
20120807_Nigeria01

In de stad Otite in Centraal Nigeria hebben gewapende mannen maandagavond zeker negentien kerkgangers doodgeschoten en vele anderen verwond, meldt de Nigeriaanse krant Daily Times.

Ongeveer tien mannen stormden maandagavond een evangelicale kerk binnen en begonnen in het wilde weg op kerkgangers te schieten. De aanslag is nog niet opgeëist. Velen verdenken inmiddels de islamitische terreurbeweging Boko Haram van de aanslag.

Volgens de Daily Times waren de daders uitgerust met automatische wapens. Zij versperden de uitgangen zodat niemand aan het bloedbad kon ontkomen.

Volgens ooggetuigen werden negentien kerkgangers gedood, vele anderen raakten gewond. Volgens een legerwoordvoerder zal het dodental oplopen gezien de ernst van vele verwondingen.

Hoewel veiligheidstroepen snel ter plaatse waren en een klopjacht openden hebben de daders weten te ontkomen.

Vorige maand probeerden zelfmoordterroristen vergeefs een aanslag te plegen op een andere evangelicale kerk in de stad Okene, veertig minuten rijden van Otite. Die aanslag werd door veiligheidstroepen verijdeld.

De gouverneur van de staat Kogi, Idris Wada, richtte maandag onmiddellijk een crisiscentrum in en kondigde aan alles in het werk te stellen om de terroristen aan te pakken. Kogi staat bekend om de vreedzame co-existentie van de verschillende bevolkingsgroepen.

De gouverneur is niet van plan die reputatie te laten aantasten.

Bron: Daily Times, Voice of Russia, foto: EPA