Na lange tijd weer priesters in Noord-Korea

vrijdag, 30 oktober 2015
Nieuws
Zuid-Koreaanse priesters hebben de Heilige Mis gevierd in de hoofdstad van Noord-Korea nadat een aantal door de oorlog gescheiden families na meer dan 60 jaar werden herenigd.
North-Korea-revealed

Een delegatie van 12 priesters van de Vereniging van Katholieke Priesters voor Gerechtigheid (CPAJ) was uitgenodigd voor een vijfdaags bezoek aan Pyongyang door de Vereniging van de katholieken van het Noorden, een door de Noord-Koreaanse regering gecontroleerde organisatie. Het was het eerste bezoek van een katholieke delegatie aan het land sinds 2008. De Heilige Mis werd opgedragen voor de hereniging van de beide Korea’s.

De gebeurtenis zou kunnen leiden tot bezoeken door andere groepen uit de samenleving "in de logica van het bevorderen van een religieuze, niet-politieke uitwisseling", zei een ambtenaar van de Zuid-Koreaanse regering die het bezoek heeft toegestaan.

Dat de Noord-Koreaanse regering het bezoek heeft toegestaan, is uitzonderlijk. In het land worden christenen regelmatig in strafkampen geplaatst of ter dood veroordeeld voor het bezit van bijbels of christelijke literatuur en de beschuldiging van evangelisatie. Desondanks leven er naar schatting 300.000 Christenen in het land die hun geloof in het geheim belijden.