Muurschilderingen voor de nationale basiliek van OLV van Sri Lanka

Project
De nationale basiliek van Onze Lieve Vrouw van Sri Lanka ligt in Tewatte, in het aartsbisdom Colombo. Het kerkbestuur zou graag een serie historische en religieuze muurschilderingen in de kathedraal willen aanbrengen. Financiën zijn echter het probleem, eDe nationale basiliek van Onze Lieve Vrouw van Sri Lanka ligt in Tewatte, in het aartsbisdom Colombo. Het kerkbestuur zou graag een serie historische en religieuze muurschilderingen in de kathedraal willen aanbrengen. Financiën zijn echter het probleem, en daarom vraagt het kerkbestuur om hulp.


Tegen de propaganda
De muurschilderingen dienen deels om de propaganda en valse beschuldigingen van nationalistische groeperingen te weerleggen. Zij beweren, bijvoorbeeld, dat het christendom naar Sri Lanka is gebracht als een instrument van buitenlandse overheersers. Er bestaan echter een aantal documenten en getuigenissen van christenen uit de vijfde en zesde eeuw die dit weerleggen. Dit feit kan bestudeerd worden in een aantal boeken en artikelen. Maar deze informatiebronnen zijn niet toegankelijk voor de grote massa gewone mensen.

Tempel Kunst
Wat echter wel populair en wijdverspreid is in deze cultuur, is de Tempel Kunst, waardoor de geschiedenis van het land goed bekend is bij de meerderheid van de bevolking. Gezien het feit dat jaarlijks ongeveer twee miljoen pelgrims en andere bezoekers naar de nationale basiliek komen, is het idee ontstaan om – net zoals de Tempel Kunst – de kerk te decoreren met muurschilderingen. Deze schilderingen kunnen de ware geschiedenis van het land laten zien en foutieve percepties bijstellen.

Aartsbisschop Oswald Gomis van Colombo heeft Kerk in Nood om hulp gevraagd om de muurschilderingen te kunnen realiseren. Kerk in Nood heeft hem € 12.000,- toegezegd. Wilt u meehelpen met dit nieuwe en waardevolle project?