Muur in Karachi ter bescherming Christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Twee Christenen zijn gedood met vuurwapens in het district Essa Nagri aan de buitengrenzen van Karachi. De daders waren extremistische moslims van de etnische groep Pastun die...
20120919pakistan01

Twee Christenen zijn gedood met vuurwapens in het district Essa Nagri aan de buitengrenzen van Karachi. De daders waren extremistische moslims van de etnische groep Pastuns die de regio terroriseert.

Dat wordt meegedeeld door nieuwsbureau Fides op aangeven van de priester Victor John van Esssa Nagri, die een uitvaartmis heeft gecelebreerd voor de twee doden, de katholiek Nasir Masih en de protestant Rafi Masih. Het is de derde aanslag in twee weken in deze Christelijke omgeving (vier doden in totaal) die door extremisten aangevallen wordt, zonder dat de politie ingrijpt. Het incident vond plaats op 15 september toen een groep criminelen op motors het gebied binnenreed. Ze bedreigden de inwoners, vroegen beschermingsgeld aan commerciële instellingen en wilden inzameling van de Jizya (een belasting die op basis van de sharia aan niet-moslims wordt opgelegd). In een gevecht op straat doodden de extremisten twee Christenen en verwondden twee anderen.

Getto

"De gelovigen hebben besloten een muur te bouwen en de ingang naar Essa Nagri te sluiten om zichzelf te beschermen," vertelt de priester. Het betreft de toegang tot het moslimgebied waar de Pastun en de Baluch wonen. Essa Nagri is nu een getto met een enkele toegangsdeur. De Christenen, die voortdurend worden aangevallen, hebben ook een interne veiligheidsdienst opgezet. Zo hopen ze zich te beschermen tegen verder geweld en aanvallen, die Essa Nigra verwoesten. In het dichtbevolkte gebied wonen om en nabij de 50.000 Christenen in extreme armoede en met gebrek aan de nodige basisbehoeften.

Oproer

Priester Victor heeft de in de nabijheid van de straat waar de moorden plaatsvonden, de uitvaartmis gecelebreerd. Besloten werd ze te begraven in de pluriforme Christelijke begraafplaats van de Awana Kerk (kerk voor allen). Men koos niet voor de begraafplaats die buiten het gebied ligt "om verder oproer of provocatie te vermijden". De situatie is ook door protesten tegen de film "De Onschuld van de Moslims" te gespannen. "Wij roepen de Christenen op geen wraak te nemen, altijd vreedzaam te zijn, zelfs als er reden is tot protest. De politie roepen wij op de arme bevolking van Essa Nagri te beschermen, die al maandenlang slachtoffer zijn van zichtbaar geweld," voegde de geestelijke toe/

Bron: Fides

Foto: sodahead.com