Mubarak aanhangers zetten aan tot geweld tegen Christenen in Egypte

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het recente geweld in Egypte tegen Koptische Christenen "wordt georganiseerd door pro-Mubarak leden van de binnenlandse veiligheidsdienst en leden van de NDP", de voormalig politieke partij van Mubarak. Dit schrijft pastor Paul-Gordon Chandler, die namens
20111903_Egypte01

Het recente geweld in Egypte tegen Koptische Christenen "wordt georganiseerd door pro-Mubarak leden van de binnenlandse veiligheidsdienst en leden van de NDP", de voormalig politieke partij van Mubarak. Dit schrijft pastor Paul-Gordon Chandler, die namens de Angelicaanse kerk werkzaam is in Caïro. "De aanhangers van Mubarak zijn uit op wraak en een contrarevolutie."

Zwakke plekken

Chandler schrijft verder, "de voormalige regerende partij maakt gebruik van alle zwakke plekken in de samenleving. Ze zijn op zoek naar mensen van wie ze de woede kunnen aanwakkeren en die hun legitieme frustraties niet kunnen uiten."

Contrarevolutie

"De meeste Egyptenaren zien de recente religieuze conflicten als een contrarevolutie, een plan bewust gericht tegen Koptische Christen, juist omdat zij het meest kwetsbaar zijn. Het is het makkelijkst om hier mensen voor te mobiliseren. Door het creëren van chaos, instabiliteit en verwarring willen de geheime dienst en de schurken van de voormalige regerende partij het doel bereiken om de terugkeer van het vorige regime mogelijk te maken bij de komende verkiezingen."

(Bron: KN/CatholicCulture)