Motorfietsen voor priesters Congo-Brazzaville

Project
Op 15 juli 2007 werden twee nieuwe priesters gewijd in de kathedraal van Bamako. Ze zijn Abbé Joachim Samake en Abbé Moise Coulibaly. Abbé Samake is belast met het jongerenwerk, studentenwerk en catechese voor kinderen in de kathedrale parochie. In zijn b

Project in Mali

Op 15 juli 2007 werden twee nieuwe priesters gewijd in de kathedraal van Bamako. Ze zijn Abbé Joachim Samake en Abbé Moise Coulibaly. Abbé Samake is belast met het jongerenwerk, studentenwerk en catechese voor kinderen in de kathedrale parochie. In zijn brief aan Kerk in Nood schrijft hij dat het werken met jongeren "een grote verantwoordelijkheid" voor hem is. Abbé Coulibaly heeft eveneens een passie voor jongerenwerk. Zijn taken omvatten menselijke en geestelijke vorming, catechese en alfabetisering in het parochiecentrum van Gualala, gelegen op ongeveer 240 km van Bamako.

De mensen van deze parochie leven hoofdzakelijk van landbouw en hun levensstandaard is erg laag als gevolg van armoede en ziekte Om deze twee jonge priesters te helpen om hun taken beter uit te voeren, heeft de aartsbisschop van Bamako, Msgr. Jean Zerbo, ons twee motorfietsen voor hen gevraagd.

Kerk in Nood heeft besloten om voor dit doel 3400 euro bij te dragen. Wilt u ondersteunen bij dit motoriseringsproject?