Motorfiets parochie Onze Lieve Vrouw van de Karmel (Bolivia)

Project
Jacinto Guarachi Paredez, pastoor van Canavari, heeft het niet gemakkelijk als hij zijn gelovigen wil bezoeken. De wegen bevinden zich in slechte staat, zitten vol gaten en tijdens de regentijd zijn ze glibberig. In sommige gebieden zijn er helemaal ge
20110428volivia002

Jacinto Guarachi Paredez, pastoor van Canavari, heeft het niet gemakkelijk als hij zijn gelovigen wil bezoeken. De wegen bevinden zich in slechte staat, zitten vol gaten en tijdens de regentijd zijn ze glibberig. In sommige gebieden zijn er helemaal geen wegen die die naam waardig zijn, maar alleen ezelpaden. Vaak moet de priester ravijnen en rivieren oversteken via hangbruggen, want de parochie Onze Lieve Vrouw van de Karmel ligt op de oostelijke wand van het Andes gebergte, in het laagland van de Rio Beni, een van de belangrijkste rivieren van het Amazonegebied.

Dertig jaar lang heeft er in de parochie geen priester gewoond. Het pastorale werk werd verricht door de ‘ Missiezusters van Maria, Moeder van de Kerk ‘. Zij hebben hard gewerkt om het katholieke geloof in stand te houden, zo vertelt pastoor Guarachi.

En hun dienstwerk heeft veel vruchten afgeworpen: 80 % van de bewoners is katholiek. Binnen de parochiegrenzen staan nu echter ook drie gebedshuizen van sektes, en daarom is het van groot belang dat de parochie voortaan eindelijk een inwonende pastoor heeft. Sinds pastoor Guarachi daar woont, is het aantal verzoeken om toediening van sacramenten, godsdienstonderwijs en de vorming van verschillende actieve groepen in de parochie flink toegenomen.

Maar nu heeft de pastoor een probleem: hij heeft een vervoersmiddel nodig om regelmatig in de talrijke afgelegen dorpen van zijn parochie op bezoek te gaan. Wegens de slechte kwaliteit van de wegen zou een motorfiets ideaal zijn. De pastoor zou heel veel tijd kunnen winnen en de gelovigen in de afgelegen dorpen zouden minstens eenmaal per maand naar de H.Mis kunnen en de sacramenten kunnen ontvangen.

Mgr. Juan Vargas, bisschop van Coroico, heeft onlangs drie dagen in de parochie doorgebracht. Hij schreef ons hoe blij hij was dat hij daar ‘veel meer geloof en vroomheid had aangetroffen dan bij vorige bezoeken’. Hij beveelt ons van harte aan de aankoop van een motorfiets voor pastoor Guarachi te ondersteunen. Wij hebben hem 3650 euro toegezegd.

Projectcode: 211-01-29

Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.