Mosoel in de greep van criminele bendes

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Chaldese priester pater Najim van het patriarchaat van Babylonia heeft de stad Mosoel na de gewelduitbarsting van de afgelopen dagen "een gevangene van duistere krachten genoemd". Na gesproken te hebben over het werk van de Kerk om de duizenden vluchte
mosul_militia

De Chaldese priester pater Najim van het patriarchaat van Babylonia heeft de stad Mosoel na de gewelduitbarsting van de afgelopen dagen "een gevangene van duistere krachten genoemd". Na gesproken te hebben over het werk van de Kerk om de duizenden vluchtelingen onderdak te verlenen in kloosters concludeerde hij dat de stad in de greep is van criminele bendes die elke poging tot vrede blokkeren.

Er is volgens de priester een sinister plan om van de christenen in de stad af te komen. Een plan dat geen mens beter maakt, een beleid dat er niet naar streeft de situatie te verbeteren en democratie te brengen. De regering doet volgens pater Najim niets en de internationale gemeenschap blijft zwijgen. De bezettingsmacht draagt in zijn ogen ook bij tot destabilisering van het land, want ze kunnen geen vrede tot stand brengen. Niemand is geïnteresseerd in ons of in Irak. ((KN/CNA)