Moslimvrijwilligers Mosoel helpen klooster herbouwen

woensdag, 07 juni 2017
Nieuws
Na een vals gerucht dat een christelijke familie werd terroriseerd door moslimbewoners in Mosoel spoedden jonge Moslim vrijwilligers uit de wijk zich naar het klooster van Mar Georges om te helpen op te ruimen en te repareren.
pri_41613189

In de nasleep van de bijna volledige nederlaag van Islamitische Staat (IS) in Mosoel, Irak, komen de families die vervolgd zijn langzaam terug naar hun huizen. Onder hen de Christelijke en Moslim inwoners van de wijk Al Arabi, waar honderden gebouwen, waaronder het klooster van Mar Georges, werden vernietigd onder de bezetting van de terroristische groep.

Er waren geen plannen om het klooster onmiddellijk te herbouwen, maar dat veranderde eerder deze week na een vals gerucht dat een christelijke familie werd terroriseerd door een deel van de moslimbewoners van de stad. Na de valse geruchten spoedden jonge Moslim vrijwilligers uit de wijk zich naar het klooster van Mar Georges om te helpen op te ruimen en te repareren. Met hun actie streven ze ernaar een boodschap van tolerantie, vrede en eenheid te brengen onder moeilijke omstandigheden. Hun motto’s: "Mosoel is zoveel van jullie als het van ons is" en "Onze verschillen zijn onze kracht."

Na twee jaar terrorisme in heeft Irak een van de kleinste, maar oudste christelijke gemeenschappen in de wereld. Naar verluid zijn onder de heerschappij van IS (Daesh) honderden christelijke plaatsen vernietigd, waaronder het oudste christelijke klooster van Irak.

Bron: ThisisChristianIraq