Moslimterroristen executeren niet-moslims in Kenia

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Vermoedelijke le- den van de Somali- sche islamitische terreurbeweging al-Shabaab hebben zaterdag in Kenia bij een overval op een bus zijn 28 mensen in koelen bloede vermoord, meldt Kath.net.
20141124_kenia01

Vermoedelijke leden van de Somalische islamitische terreurbeweging al-Shabaab hebben zaterdag in Kenia bij een overval op een bus zijn 28 mensen in koelen bloede vermoord, meldt Kath.net.

De bus was onderweg naar de hoofdstad Nairobi, toen ze in de buurt van de Somalische grens door bewapende mannen werd gedwongen te stoppen. De overvallers zouden alle niet-moslims van boord hebben gehaald, en diegenen onder hen die niet uit de Koran konden voorlezen, gedood hebben. De slachtoffers, onder wie zeven vrouwen, zouden met een schot in het hoofd geëxecuteerd zijn.

Militair optreden

De overval vond plaats in het noordoosten van Kenia, in de buurt van de grens met Somalië. Moslimextremisten hebben herhaaldelijk aanslagen gepleegd in Kenia omdat dat land in buurland Somalië militair optreedt tegen al-Shabaab.

‘Zuiveren’

De naar schatting zevenduizend strijders van die groep willen dat de buitenlandse troepen Somalië verlaten. Ze willen het land in de Hoorn van Afrika "zuiveren" van christenen.

Winkelcentrum

In september 2013 vielen leden van al-Shabaab een winkelcentrum in Nairobi aan. Ze doodden 68 mensen en verwondden er 175. In oktober vermoordden al-Shabaableden in Mombasa twee predikanten van pinkstergemeenten. Ook staken zij daar een centrum van het Leger des Heils in brand.

Van de rond veertig miljoen inwoners van Kenia is 83% christen en 8% moslim.

Tegenactie

Het Keniaanse leger reageerde zondag met een snelle tegenactie tegen de terreurbeweging. Met een goed gecoordineerde operatie werden volgens een legerwoordvoerder zeker honderd leden van de Somalische terreurbeweging gedood. Bij de actie werden ook een aantal kampen van al-Shabaab ontmanteld.

Bron: kath.net, foto: internet