Moslims in Tanzania overvallen kerk wegens lawaai

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan honderd extremistische moslims hebben 11 januari op het semi autonome eiland van Tanzania, Zanzibar, een kerk bestormd tijdens een viering en sloegen een bezoekende predikant. Dat hebben lokale bronnen gemeld. De moslims waren van plan...
20140128tanzania01

Meer dan honderd extremistische moslims hebben 11 januari op het semi autonome eiland van Tanzania, Zanzibar, een kerk bestormd tijdens een viering en sloegen een bezoekende predikant. Dat hebben lokale bronnen gemeld. De moslims waren van plan de hoofdpredikant van de Pentecostal Evangelism Fellowship of Africa (PEFA) aan te vallen, maar deze was niet aanwezig in Kisauni, even buiten Zanzibar City. In zijn plaats was een bezoekende prediker van het vasteland, William Saidi van de Vrije Pentecostal Church in Dar es Salaam, aanwezig.

Volgens een kerkelijke leider schreewden de moslims: "Wij zoeken de bisschop van de kerk om hem te vermoorden, we zijn het beu dat deze kerk dicht bij onze moskee staat en dat ze zoveel lawaai maken". De bende ging ervan door toen de politie arriveerde, die de prediker opving die diverse kneuzingen had opgelopen waarvoor hij nog steeds medicijnen slikt. Ook pikten de aanvallers zijn shirt en jas.
Sinds de overval hebben de moslimextremisten bedreigingen geuit en geëist dat de kerk het gebied bij Zanzibar City moet verlaten. Zanzibar City is de hoofdstad van het eiland in de Indisch Oceaan , zo’n 25 kilometer van de kust van Tanzania. Volgens een lid van de Evangelische gemeenschap vrezen de christenen voor hun leven,

"Op dit moment kunnen we niet vrij ons geloof belijden omdat we bedreigd worden," zei een van de kerkleden. "De moslims beschuldigen ons van het maken van lawaai, terwijl zij zelf enorm veel lawaai maken." De politie arresteerde enkele verdachten, brachten hen naar naar het politiestation in Kisaumi , maar lieten hen even daarna weer vrij volgen ooggetuigen. Afgelopen Kerstmis dreigden de moslims ook al dat ze de PEFA kerk in brand zouden steken .

Bron: ICC
Foto: kerknieuws.nl