Moslims Bagdad tonen solidariteit met christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Moslims in Bagdad hebben zondag hun solidariteit betoond met Chaldeeuwse Christenen. Na de Heilige Mis in de St. George kerk droegen sommigen mannen en vrouwen borden met daarop de woorden:. "Ik ben een Irakese Christen."
20140721_Irak1

Moslims in Bagdad hebben zondag hun solidariteit betoond met Chaldeeuwse Christenen. Na de Heilige Mis in de St. George kerk droegen sommigen mannen en vrouwen borden met daarop de woorden:. "Ik ben een Irakese Christen." Ook veroordeelden zij het geweld van de islamitische terreurbeweging ISIS in Mosul. De patriarch van Bagdad toonde zich verheugd met het initiatief: "Dankzij jullie is er nog hoop voor een nieuw Irak."

De Chaldeeuwse gelovigen die zich bij hen voegden na de Heilige Mis zongen samen met hen het Irakese volkslied. "Mijn huis is altijd open voor mijn christelijke broeders en zusters", bezwoeren diverse aanwezige moslims. Zijne Zaligheid Mar Louis Sako, patriarch van Bagdad, bedankte hen: "Dit brengt hoop voor een nieuw Irak. Ik denk vooral aan de jongeren, die de taak en de plicht hebben om de situatie veranderen."

Volgens de leider van de Chaldeeuwse Kerk is het "een schande en een misdaad om onschuldige mensen uit hun huizen te dwingen en hun eigendommen te confisqueren omdat ze christen zijn. De hele wereld moet in opstand komen tegen deze afschuwelijke daden." Hij riep Christenen en moslims op elkaar lief te hebben. "We zijn allen gelijk in waardigheid, allen burgers van hetzelfde land. We moeten ons verenigen om een nieuw Irak te creëren. Dankzij u allen er is nog hoop."
Bron: AsiaNews