Moslimmoeder zegent priesterwijding zoon

dinsdag, 27 oktober 2015
Nieuws
De moslimfamilie van Robertus B. Asiyanto nam verheugd deel aan zijn wijding in Maumere. Zijn moeder legde haar handen op het altaar: “Ik ben werkelijk gelukkig met de keuze van mijn zoon.”
INDONESIA_-_1012_-_Sacerdote_islam

door Mathias Hariyadi

Een moslimvrouw zegent haar zoon, een katholieke diaken, bij het altaar van de kerk waar hij kort daarop tot priester werd gewijd. Het voorval vond drie dagen geleden plaats in de kapel van het Grootseminarie van Maumere op het eiland Flores. Elf geestelijken die behoren tot de orde van de Missie van het Goddelijke Woord werden gewijd in aanwezigheid van Mgr. Vincensius Poto Kota, Aartsbisschop van Ende.

Sites Asiyah, die een hijab droeg, werd vergezeld door haar zoon Robertus B. Asiyanto. Ze legde haar handen op zijn hoofd, onder de toeziende blik van zijn adoptief vader, die vanaf de voorste bank toekeek met de rest van de familie. “Ik ben werkelijk blij om te zien dat mijn zoon tot katholiek priester wordt gewijd”, zei de vrouw aan het einde van de viering.

Het eiland Flores in de provincie Oostelijk Nusa Taggara kent de hoogste concentratie katholieken in het land en zij vormen de meerderheid van de bevolking op het eiland. Daarom komt het zelden voor dat een moslimfamilie bereidwillig de bekering van een zoon tot het katholicisme accepteert, een gebeurtenis die zelden voorkomt. Centraal Java heeft een moslim meerderheid, maar vele religieuze vrouwen en mannen komen uit moslimfamilies. Het wordt daarom niet als uitzonderlijk beschouwd.

Op zuidelijk Sumatra zijn de verschillende wegen van een tweeling beroemd geworden: de een is vroom Moslim en heeft deelgenomen aan de bedevaart (hadzj) naar Mekka; de andere werd katholiek en trad in bij de Dochters van Onze Vrouw van het Heilig Hart in Merauke, op het eiland Papua. Ze zijn beiden gelukkig en hebben goede familiebanden.

Bron: AsiaNews