Moslimextremisten belagen Christelijk gezin

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Indonesische politie heeft op Zuid-Sulawesi ternauwernood een Amerikaans Christelijk gezin kunnen€¦
20110916indonesie01

De Indonesische politie heeft op Zuid-Sulawesi ternauwernood een Amerikaans Christelijk gezin kunnen ontzetten dat werd belaagd door Moslimextremisten.

Het incident deed zich voor enkele dagen na de gewelddadigheden op de Molukken tussen Christenen en Moslims.

"Bedreiging"

Op 5 september trok een groep woedende moslims naar het huis waar tijdelijk een Amerikaans echtpaar en zijn twee kinderen twee weken eerder was ondergebracht. David Ray Graeff (41) was met zijn vrouw Georgia (41) en hun zonen Benjamin en Daniel naar Indonesië gekomen om les te geven in Engelse taal en literatuur aan een protestantse school in het dorp Uwera in het district Sigi.

De troep die het gezin ‘s avonds laat bedreigde was daartoe aangezet door de lokale moslimleider Mohammed Saleh bin Abubakar Alaydrus die de Amerikanen beschuldigde was bekeringswerk in een overwegend islamitische omgeving. Volgens hem vormde de aanwezigheid van de Amerikanen op zich al een "ernstige bedreiging".

Islamisering

Bij het incident werden eigendommen van het gezin, waaronder een bestelbusje, in brand gestoken.

De politie, die extra waakzaam is in het gebied, was in staat om net op tijd in te grijpen en erger te voorkomen. Om te voorkomen dat er doden of gewonden zouden vallen zag de politiechef zich genoodzaakt het gezin elders onder te brengen.

Volgens waarnemers betekent het incident de zoveelste aanval op de goede reputatie van Indonesië als pluriforme staat. Zelfs in de Indonesische pers wordt gesteld dat de snelheid waarmee vergelijkbare incidenten elkaar opvolgen laten zien dat het land hard op weg is te worden geïslamiseerd.

Bron: AsiaNews